Apr 8, 2014

AWRA_bab 38 ehem

“Chef, ada customer nak jumpa.” Ujar Azmin yang merupakan salah seorang pembantu di ruang dapur itu.

Faiq yang sedang merasai salah satu menu baru terus menoleh. Wajahnya berkerut. Selama berkhidmat di situ, belum pernah dia dipanggil menemui pelanggan melainkan jika ada tetamu khas yang mendiami hotel lima bintang itu. “Siapa?” soalnya sepatah.

“Ada seorang perempuan muda chef. Cute.” Azmin tersengih-sengih. Dia baru sahaja bertemu dengan wanita itu tadi sebaik dimaklumkan oleh salah seorang pelayan yang bertugas.

“Ada-ada ajelah kau. Erm, dia nak apa? Ada buat appointment ke?” soal Faiq tegas.

Azmin menggeleng.

“Habis tu?”

“Er.. Pasal menu yang dia order tadi.” Azmin serba salah.

Faiq kerut dahi. Dalam sejarah, itu kali pertama dia menerima aduan mengenai menu yang disediakan di hotel itu. “Dari kitchen mana?”

“Sini.” Azmin tersengih kelat. Sini bermakna dari dapur makanan Melayu.

“Sini?” Faiq sedikit terkejut. Setahunya, sejak tadi dia berada di situ dan hanya ada beberapa pesanan sahaja daripada dapur masakan Melayu itu. Malah, dia sendiri yang menyediakannya tadi.

Azmin angguk.

Faiq cuba mengingati makanan yang dimasak sebentar tadi. “Erm, dia ada dekat mana?”

Twenty three.” Azmin terus memberitahu nombor meja.

Tanpa menunggu lama, Faiq bergegas keluar dari ruang dapur. Ada debar yang menyapa ruang dada namun cuba ditolak jauh kerana ia mengandaikan hanya bawaan perasaannya sahaja. Langkah diatur yakin. Begitu murah senyuman dibiaskan setiap kali dia berselisih dengan sesiapa pun. Saat kaki menginjak di tengah-tengah kafe, mata dihalakan ke satu sudut yang agak jauh dari pandangan mata. Ulas bibirnya senyum lagi apabila ternampak belakang susuk tubuh seorang wanita bertudung. Dan dia yakin, wanita itulah yang dimaksudkan oleh Azmin tadi.

Saat beberapa langkah lagi menghampiri, kakinya terhenti. Wajahnya berkerut. Err.. belum siap. -__-"

25 comments:

Anonymous said...

Mangat baca tp "err...belum siap" haha

Anonymous said...

arsha mana bab 36 dan 37?

ana said...

Suspen le pula ....arwa kot ye.....
nk diterbitkn ke....2 bab x de...
tq

MaY_LiN said...

huhuhu
pandai arsha ni kan
saje je
awra ke tu..
nak sambut besday paiq ye
wat suprise..hihihi

Suryati Abdul Samad said...

hahha :D
tengah syok2 nk hayati jln citer tetiba jerk baca
"Err..belum siap.-_-"

nk kuar dlm versi cetak cetak eh arsha... btw citer nie mmg sya tgu2..
BEST!

arsha said...

Haha
Maaf

Buat pengetahuan, awra Takkan ada versi cetak.

Bab 36 n 37 nanti saya Seligman kepada sesiapa yang inginkan dalam bentuk enovel (pdf) lepas saya edit semula dan post final bab (bab 38)

Nanti saya maklumkan kemdian. Maaf again.

arsha said...

*selitkan

Anonymous said...

Sy nak ye.

Anonymous said...

Sy nk

Anonymous said...

Alah kak post kat sini lah semua bab. Excited nie

DapurAlong said...

Awra, akak nak e-novel nie..jangan lupakan akak ye ;)

kak na said...

x aci ler,post ler kt cini

(^__^) miza muhd said...

ketinggalan jap... akak, mza nakkkkkkkkkkkkkk pdf novel tu. xleh peluk pun xpe la, janji leh baca banyak kali.....

Yattie said...

Arsha, akak nak juga ya AWRA dlm pdf. selalu silent reader je.. :)

arsha said...

Kak na

Haha.

Kak yattie

InsyaAllah kak. Siap nanti Sye bg tau.

Miza.

Ofcoz boleh. InsyaAllah. :)

Dewi Mus said...

Amboi arsha......awat ler bagi sekerat jer. ...huhuhu...
cepat2 sambung erk dan habiskan xsabo ler....nak bace jugak yang pdf tu...
Awra bagi surprise kat paiq ker tu...

nieza said...

Arsha, sy pun nk gak dlmm bentuk pdf ni....

Anonymous said...

Nak jugak PDF enovel awra

ana said...

Sy pun nk jg dlm pdf tu...
Klu kene byrn pun x pe....info ye....
sblm ni ada msg kt yahoo....

MaY_LiN said...

acha....
wink wink
wink wink
amboi..nak men cak cak lak ye..
wt n3 pppppppeeeeeeeppppppaaaaaannnnnnngggggggg ye....hikhikhik
ma acih achaaaaaa
muah muah muah lebiu

ummiiman said...

Saya pun nak gak enovel pdf tu :)

Dewi Mus said...

Maylin ....achaaaa nak wat kitaaa ler tu....yang wat kitaaa lagu niiii....
cepat2 sambung erk...luv achaaaa jugak hehehe

emyliana adlin said...

suspen betul la....tgh syok2 baca...."Err....belum siap"....sy nk gak enovel....rindu kat awra & faiq

fa fiq said...

Sya pn nk jgk...xdpt plok gn pegng pn xpe jnji leh bce tiap2 ari

shafiqa said...

alaaa... nak jugaaa... dlm pdf.. slalu silent reader je